Kulturelle oplevelser har stor værdi

433

Kulturen betyder rigtig meget i vores samfund og for os som individer. Det er ved hjælp af kulturen, at vores følelser vækkes, vores holdninger udfordres og vores traditioner vedligeholdes. Det er kulturen, som inspirerer os, skænker os energi og giver os uforglemmelige minder. Teater, musik, foredrag, sport, litteratur, sprog og traditioner har altid spillet en kæmpe stor rolle for mennesker, og det er igennem kulturen, at vi forstår verden omkring os. 

Hvad er kultur?

Det er svært at sætte en finger på, hvad der umiddelbart tælles for at være kultur. Derudover vil vi allesammen have vores personlige holdninger til, hvad der er god eller værdifuld kultur, som er værd at kende til og dyrke. Et kendetegn for kulturen er dog, at den udspringer af menneskene, og den er på den måde altid præget af den tid, vi befinder os i, samt de samfundstendenser, der rører sig. Kulturen kan på den måde være et rigtig godt billede på samfundets tilstand.

 

Kultur og sociale medier

I vores teknologiske tidsalder, hvor de sociale medier har vokset sig frem med en enorm styrke, er kulturen mere tilgængelig end nogensinde. Den findes i alle internettets afkroge og er nem at følge aktivt med i. Man kan følge kulturkritikere, musikere, bloggere, foredragsholdere og meget mere på de sociale medier. For nylig kunne man endda se en fuld optagelse af musicalen “The Phantom of the Opera” fra Royal Albert Hall på YouTube, hvilket er et helt fantastisk tilbud. Kulturen er således ikke længere forbeholdt mennesker med en bestemt indkomst, men kan også nydes af andre samfundslag. 

Oplevelser for livet

Fælles for kulturen er, at de oplevelser, vi gør os med den, bliver hos os for altid. Musikken bliver hængende i vores ører, og ordene vil blive husket i lang tid. Vi vil kunne se skuespillernes ansigtsudtryk og dansernes fine bevægelser foran vores øje i et godt stykke tid. En kulturel oplevelse er på den måde meget værdifuld, idet den for en stund kan transportere os ind i en anden tid og et andet rum, som kan være en dejlig mavepuster. Hvis man går og overvejer, hvad man skal give sin partner eller veninde i gave, er en kulturel oplevelse en fantastisk idé. At kunne opleve kultur er en luksus, som er bedst nydt i selskab med sine kæreste. Derudover er gaven også en rigtig god idé, idet man vil kunne opleve den sammen og dele sine tanker med hinanden bagefter. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *